Carrera Go Racebaan

Carrera Go Racebaan

Alles wat je wil weten over de Carrera Go!!! racebanen.

Meer info

Alle racebanen

 

 

De specificaties:

 • De Carrera Go serie is sinds 2001 op de markt en regelmatig komen er nieuwe type wagens op de markt.
 • De Racebaan is een analoge racebaan, d.w.z. dat de auto's via een transformator en een snelheidsregelaar stroom krijgen via de sleepcontacten onderaan de auto's. ( bij een digitale baan is dit gelijkaardig, met het verschil de baan met een digitale hoogfrequente wisselspanning wordt aangestuurd. Elke auto heeft dan een decoder aan boord zodat ze identiek worden en individueel kunnen aangestuurd worden.
 • De schaal van de racebaan en de auto's is 1:43
 • De breedte van de banen is 114mm
 • De transformator die de stroom levert voor de race auto's heeft een uitgangsspanning van 14.8V en en een vermogen van 2 x 350mA.
 • De maximale lengte van de racebaan is uitbreidbaar tot maximum 15 meter. Indien je langer bouwt daalt de voedingsspanning te veel en maken de auto's weinig of geen snelheid meer.
 • Je kan maximum met 2 auto's tegelijk racen op de Go racebaan.

Tips en tricks voor je Racebaan

 • De sleepcontacten zijn de energie overdragers van de baan naar je auto (zoals de metalen staaf boven een trein of tram). Het grote verschil is hier dat een raceauto's op een zeer lage spanning werken en dat ze bijgevolg gevoelig zijn voor slechte contacten!
  Zorg ervoor dat je sleepcontacten altijd mooi en onderhouden zijn, vrij van stof en vet.
  Als de sleepcontacten versleten zijn kan je ze eenvoudig vervangen door de oude uit de houder te trekken en de nieuwe erin te duwen. Hiervoor heb je geen specifiek gereedschap nodig.
  Tip: ontrafel de uiteinden van de sleepcontacten, zodat ze een breder draagvlak hebben en zo beter de stroom geleiden!
 •  Leer rijden volgens het principe "Slow in fast out". Wanneer je te snel de bocht nadert is de kans groot dat je uit de bocht vliegt. Het is beter trager de bocht aan te snijden en vol gas te geven wanneer je het clipping point voorbij bent (het midden van de bocht).

Toekomst plannen:

 • Kortelings zal je ook losse onderdelen kunnen bestellen van de Carrera Go Racebanen, er is immers een groot aanbod van verschillende race auto's. Tot wel 50 verschillende modellen.
  tevens zullen er uitbreiding sets en baanonderdelen beschikbaar zijn voor de uitbreiding van de aangeboden sets. 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »